Cum Sa Dobandim Stabilitate

Ancorare
Viata este spectaculoasa cand sunt tanar, pentru ca sunt aproape tot timpul sub efectul “drogurilor naturale hormonale”si dezvolt pasiuni si dependente diverse.
Experienta de viata prinde foarte bine, dar constituirea unei familii solicita dezvoltarea maturitatii, implicit a canalizarii “tensiunii hormonale crescute” pe care o purtam cu totii cateva decenii cu noi.
Putem deveni parinti fara a avea neaparat si maturitatea psihologica pentru asta, exact ca atunci cand ne nastem fara a putea merge in picioare.
Dumnezeu, Evolutia, Providenta, Superconstiinta, sau cum vrem s-o denumim, ne-a dat cel mai mare test foarte devreme si ne-a surprins, astfel ca instinctele se dezvolta primele in corpul si psihologia umana si asta inainte sa ne maturizam psihologic, adica inainte de dezvoltarea “renumitei” Inteligente Emotionale.
Cand ma compar cu “varianta mea de acum 10 ani”, vad realizate lucruri imposibil de vizualizat la vremea aceea.
Prima “batalie” in interiorul meu este incercarea de “a-mi stapani corpul”. Una din provocarile mele cele mai importante este “acordarea constienta a corpului cu mintea”.
In acest context, vad mai bine rostul “antrenorilor de viata” in a ghida parcursul tuturor persoanelor care au nevoie de ajutor pentru a se intelege pe sine si pentru a se dezvolta personal. Alaturi de psihanalist si de psihoterapeut, rolul “antrenorului de viata” este sa imi arate prin propriul exemplu de viata, in mod aplicat si practic, cum sa fac modificari in interiorul meu si in rutina mea zilnica, invat in prealabil sa ma accept asa cum sunt eu insumi (insami) si apoi descopar calea mea spre dezvoltarea vietii pe care mi-o doresc dintotdeauna si care imi da senzatii eliberatoare ca atunci cand eram mic copil.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s